Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния мъж, прегазил с джип

...
Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния мъж, прегазил с джип
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъжа, прегазил с джип куче в пазарджишко село

Районната прокуратура в Пазарджик притегли като обвинен 52-годишния мъж,  прегазил с джип куче в село Мало Конаре, оповестиха от обвиняването.

Деянието е осъществено на обществено място. Установено е, че същия ден обвиненият карал колата и блъснал кучето на една от улиците в селото.

Животното не е имало притежател. Под надзора на прокуратурата по делото са извършени голям брой дейности по следствието - разпити на очевидци, в това число и на него при предявяване на обвиняването, назначени и направени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, осъществени са огледи на местопрестъпление и материални доказателства, приобщени са медицински документи.

Предстои вещото лице да показа резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе всъщност. Наказанието, планувано от закона за действието, в което е упрекнат мъжа, е от 1 до 3 години отнемане от независимост и санкция от 2000 до 5 000 лв..

Припомняме, че кученцето Роска беше прегазено от джип на  Бъдни вечер - 24 декември 2021 г.  От фрагментите, качени във фейсбук страницата на Трифон Кабуров, се вижда по какъв начин джип преминава умишлено през лежащо в края на улицата животно.

Камерите от къщата на семейство са снимали случката. На записите се вижда по какъв начин кучето си лежи в края на пътя, а водач с джип нарочно завива около него,  прегазва го и продължава по пътя си.

А жителите на пазарджишкото село  стачкуваха . Те поискаха  законодателни промени  в защита на животните. Случаят провокира вълна от неодобрение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР